Sport30. april 2024

Rapport afdækker nye oplysninger om Maradonas død

En ny rapport peger på, at fodboldlegenden Diego Armando Maradonas død kan skyldes kokain
VM-vinderen fra 1986 døde i november 2020 60 år gammel. 
VM-vinderen fra 1986 døde i november 2020 60 år gammel.
 Foto: Christian Charisius/picture-alli

Den kontroversielle, men højtelskede fodboldlegende, Diego Armando Maradona, døde på tragisk vis som 60-årig efter en operation for en blodprop i hjernen.

Efter den argentinske troldmands bortgang, blev otte hospitalsarbejdere anklaget for at optræde på en upassende og hensynsløs måde. Og for blandt andet at have efterladt Maradona i smerter og uden hjælp i 12 timer op til hans død.

Nu skriver svenske Expressen imidlertid, at en ny rapport modsiger undersøgelsen af lægeteamet.

Forsvarsadvokaten for neurokirurgen, Leopoldo Luque, der stod bag operationen, bestilte sin egen undersøgelse af dødsfaldet.

Og ifølge dén, skyldtes Maradonas hurtige og uregelmæssige hjerteslag enten naturlige årsager eller eksterne årsager - højst sandsynligt som følge af stoffet kokain.

Det var offentligt kendt, at argentineren døjede med et misbrug i slutningen af sin karriere. Noget han også selv indrømmede.

Ifølge Ferraris undersøgelse kunne Maradona altså ikke have været plaget af de uregelmæssige hjerteslag i mere end et par minutter eller højst et par timer - og altså ikke i flere dage, som det først blev fremlagt.

Retssagen mod sundhedspersonalet starter 4. juni.

Sponsoreret indhold