Sport3. maj 2024

Brøndby-fans kan blive tilbageholdt i op til en time på søndag: Kan ikke nå toget hjem

Midt- og Vestjyllands Politi har givet FC Midtjylland et påbud om at tilbageholde tilskuerne på udebaneafsnittet i op til en time efter kampen
Brøndbytilskuere kan risikere at blive tilbageholdt efter søndagens kamp.
Brøndbytilskuere kan risikere at blive tilbageholdt efter søndagens kamp.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kender du mere til sagen? Skriv en mail til journalisten på saad@sh.dk

Det er slutspurten i Superligaen.

FC Midtjylland og Brøndby IF tørner sammen søndag aften i Herning, og begge mandskaber har fortsat mulighed for at blive kronet som dansk mester.

Opgøret er derfor afgørende - og kan ende med at blive altafgørende for begge topklubber.

Men de mange Brøndby-tilhængere, der drager til Jylland på søndag, skal muligvis forberede sig på at blive på stadion et godt stykke tid efter slutfløjtet.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser nemlig i en pressemeddelelse, at de har givet FC Midtjylland et påbud om at tilbageholde tilskuerne på udebaneafsnittet i op til en time efter kampen for at forebygge uro og sikre tryghed samt forebygge uroligheder mellem de to klubbers fangrupper.

- Vi håber naturligvis på en fredelig aften, men vi har vurderet - blandt andet på baggrund af vores erfaring fra tidligere kampe mellem de to hold - at risikoen for uroligheder blandt fansene vil være højere på søndag end normalt.

- Vi håber, at vores forebyggende tiltag kan være med til at give alle de fredelige fodboldfans en god aften, siger politiinspektør Martin Løye i pressemeddelelsen.

Der er meget på spil, når Brøndby gæster MCH Arena på søndag.
Der er meget på spil, når Brøndby gæster MCH Arena på søndag.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Midt- og Vestjyllands Politi udsendte pressemeddelelsen torsdag, altså tre dage før opgøret på MCH Arena.

Flere blågule fans skriver på X, at de er utilfredse med den sene udmeldning fra politiet, da de allerede har købt togbilletter til og fra Herning.

- Det er for langt ude at melde dette (den mulige tilbageholdelse, red.) ud så sent. Tænker, der er mange andre end mig, der har købt togbillet, som man ikke kan nå, hvis man tilbageholdes efter kampen, lyder ordene blandt andet fra en Brøndby-fan.

- Kæft, dette tiltag er latterligt, når de melder det ud så sent. Det er fandme en ommer, Midt- og Vestjyllands Politi, skriver en anden.

SE og HØR har forsøgt at få et interview med Midt- og Vestjyllands Politi, hvilket i skrivende stund ikke har været muligt.

Vi ville blandt andet gerne have hørt politikredsen om, hvorfor de har informeret Brøndby-fansene om en mulig tilbageholdelse blot tre dage før kampen.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser i stedet i et skriftligt svar:

- Vi har naturligvis stor forståelse for, at fansene kan være frustrerede og trætte af situationen – særligt med tanke på, hvor og hvornår kampen bliver afviklet. Det ændrer dog ikke på, at vi har foretaget en grundig juridisk og politifaglig vurdering, og vi mener, at påbuddet er nødvendigt for at undgå sammenstød mellem grupper af de to klubbers fans.

- Det er vigtigt for os at fremhæve, at Brøndbys fans højst kommer til at vente på stadion i en time efter kampen. Det kan også være, at det slet ikke er nødvendigt at vente så længe.

- Vi vil fra Midt- og Vestjyllands Politis side gøre alt, hvad vi kan, for at fodboldkampen bliver afviklet i god ro og orden med så få gener som muligt for de mange fremmødte fans, lyder ordene fra vicepolitiinspektør Henrik Glintborg, der samtidig understreger, at beslutningen om påbud er truffet på baggrund af erfaringer fra tidligere kampe mellem de to hold, men også konkrete efterretninger i relation til kampen.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser videre, at de betegner opgøret mellem FC Midtjylland og Brøndby som en højrisikokamp, da begge klubber har "meget på spil".

Her hentyder politikredsen til tabellen i Superligaen, hvor Brøndby ligger nummer et og Midtjylland nummer tre.

Det er første gang, at politiet betegner en kamp mellem FC Midtjylland og Brøndby som en højrisikokamp.

Kampen sparkes i gang søndag aften klokken 18.00 på MCH Arena.

Sponsoreret indhold