Sport3. maj 2024 (opd. 3. maj 2024)

Efter 12 år: Marco Reus forlader Borussia Dortmund

Marco Reus er til sommer færdig i Borussia Dortmund, lyder det fra Bundesliga-klubben
Kantspilleren er færdig i klubben.
Kantspilleren er færdig i klubben.
 Foto: Ina Fassbender/AFP/Ritzau Scanpix

Marco Reus har dedikeret sin professionelle fodboldkarriere til Borussia Dortmund, men til sommer slutter samarbejdet.

Det 34-årige klubikon kommer således ikke til at underskrive en ny kontrakt, oplyser Bundesliga-klubben på sin hjemmeside fredag.

Marco Reus spillede ungdomsfodbold hos Dortmund, inden han i en periode tørnede ud for Rot Weiss Ahlen og Borussia Mönchengladbach.

I 2012 vendte han hjem til Dortmund, hvor han gennem mange sæsoner har gennemlevet store op- og nedture. Blandt andet fik han aldrig halet et tysk mesterskab i land, selv om det flere gange var tæt på.

- Jeg er ekstremt taknemmelig og stolt af den specielle tid, jeg har haft i Dortmund. Jeg har brugt mere end halvdelen af mit liv i denne klub, og jeg har nydt hver eneste dag, selv om der har været svære øjeblikke.

- Jeg ved, at det bliver svært at sige farvel, når sæsonen slutter, men jeg er glad for, at der nu er klarhed, og at vi kan koncentrere os om de vigtige kampe, der endnu venter i sæsonen, siger Marco Reus.

Indtil videre har Marco Reus spillet 424 gældende kampe for Dortmund. I mange af kampene har han spillet med anførerbindet om armen.

Selv om det på grund af Bayern Münchens voldsomme stime i Bundesligaen aldrig blev til et tysk mesterskab, har Marco Reus dog vundet en smule.

Det er således blevet til to pokalmesterskaber og tre Super Cup-titler.

Marco Reus' Dortmund-karriere kan ende med et brag, hvis klubben lykkes med at slå Paris Saint-Germain ud af Champions League og senere løfte trofæet.

Indtil videre har klubben taget første stik i semifinalen mod franskmændene.

Sponsoreret indhold