Nyheder10. maj 2024

Bornholmsk fiskeriforening nedlægger sig selv efter 141 år

Grundet dårlige forhold for fiskeri i Østersøen ventes bornholmsk fiskeriforening fredag at nedlægge sig selv

Det står så dårligt til med fiskeriet i Østersøen, at Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening efter 141 år ventes at nedlægge sig selv.

Det vil ske på en ekstraordinær generalforsamling fredag aften, oplyser formand Thomas Thomsen til DR P1.

- Jeg synes, at man har svigtet politisk i forhold til sæler og i forhold til udledning i Østersøen. Man har ikke renset det spildevand, der løber ud i Østersøen, godt nok, siger han.

Det blev vedtaget den 12. april i år, at foreningen skulle nedlægge sig selv, skrev DR efter en generalforsamling i foreningen.

30 ud af foreningens 31 medlemmer stemte for at nedlægge foreningen.

Og det kom dengang bag på formand Thomas Thomsen, at det var "så overvældende et flertal", lød det.

- Men det er jo den vej, som det nu engang er gået. Fiskemulighederne omkring Bornholm har stort set været lig nul i fire og et halvt år.

- Rigtig mange faretøjer er blevet hugget op og så videre, så der er ikke basis for en fiskeriforening som det ser ud lige nu, sagde han.

Det er blandt andet den vigende torskebestand og et fald i antallet af aktive medlemmer, som ligger til grund for nedlæggelsen, lyder det i foreningens beretning ifølge DR.

Ifølge Thomas Thomsen er det nulkvoter på torsk, stigende havtemperaturer og et stort iltsvind i Østersøen, der er årsag til foreningens lukning.

På tyve år er antallet af fiskerifartøjer i foreningen gået fra 200 til 34, fortæller han til DR.

- Vi må ikke fange torsk, og vi må heller ikke fange laks. Der er stadig bornholmske fiskere tilbage, men de driver ikke fiskeri heromkring Bornholm, siger Thomas Thomsen.

Sponsoreret indhold